ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

kafeneia@gmail.com

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010
 Η ισπανική εφημερίδα El Pais δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα ένα εκτενές δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία και τα μετρα τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετάει να πάρει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Ενα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η....
έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων. Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι: "Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να εκδόσουν ευρωπαϊκά ομόλογα για να σώσουν την Ελλάδα".

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης ένα άρθρο με τίτλο: "Πόσο πωλούνται τα ελληνικά νησιά"; Αναφέροντας ότι οι δηλώσεις Γερμανών βουλευτών που πρότειναν η Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να καλύψει το χρέος της, προκαλεί την οργή των Ελλήνων, ενώ παραθέτει παραδείγματα από την ιστορία όπου χώρες είχαν πουλήσει εδάφη τους για να αποκομίσουν οικονομικό όφελος. Ακολουθεί μεταφρασμένο ένα τμήμα από το ρεπορτάζ για τα μέτρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

"Μέτρα όπως έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων, απευθείας δάνεια ή εγγυήσεις για το χρέος της Ελλάδας μπορούν να δημιουργήσουν τεχνικά και άλλα προβλήματα.


Οι χώρες της ευρωζώνης με συνεχείς συσκέψεις με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμορφώνουν σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα για να βάλουν τέλος στην κατάσταση αβεβαιότητας. Μια πρόταση με πολλές λύσεις και μηχανισμούς θα παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Σύνοδο του Eurogrup στις 15 Μαρτίου. Πηγές από την Κοινότητα αναγνωρίζουν ότι εδω και εβδομάδες μελετώνται διάφοροι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να είναι εναρμονισμένες με τη Συνθήκη της Λισαβώνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου