ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

kafeneia@gmail.com

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ πέρασε προχθές στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχουν...ειδήσεις. Επισήμως, οι επαφές ήταν σε επίπεδο «τεχνοκρατικό»- εξάλλου ο...επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν απουσίαζε (σε πολυήμερο ταξίδι στην Αφρική). Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ σε επίπεδο τεχνογνωσίας για τη διέξοδο από την κρίση. Ανεπισήμως όμως έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε πάνω από μία ώρα συνεργασία με τον πανίσχυρο πρώτο οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλασάρ, που θεωρείται το δεξί χέρι του κ. ΣτροςΚαν.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θέλησε να το αποκαλύψει, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις. Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι μετά τη συνάντηση Παπανδρέου- Σαρκοζί ο Γάλλος πρόεδρος έκλεισε με κατηγορηματικότητα την πόρτα του ΔΝΤ για την Ελλάδα (θέση που φάνηκε να αποδέχεται έστω και έμμεσα και ο Γ. Παπανδρέου στην κοινη συνέντευξη Τύπου των Ηλυσίων Πεδίων, την Κυριακή), ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια απάντηση που μάλλον ξαφνιάζει: «Όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της μορφής που θα έχει η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη στήριξη χωρών όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να κρατάμε όλες τις πόρτες ανοιχτές και φυσικά και αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Κυβερνητική πηγή εξήγησε αργότερα στα «ΝΕΑ» ότι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα πρόκειται για «κοινό ταμείο αλληλεγγύης» ή για «εγγυοδοτικό κεφάλαιο»- ή ακόμη, όπως δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Γ. Παπανδρέου, πιθανώς η έκδοση ενός ομολόγου- «είναι μια μεσοπρόθεσμη προοπτική, και εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα, βραχυπρόθεσμα δηλαδή, το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα». Αναφερόταν ουσιαστικά στον προσεχή δανεισμό της χώρας από τις αγορές τον ερχόμενο Απρίλιο.

tanea

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου