ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

ΚΑΛΑ ΣΤΕΡΝΑ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

kafeneia@gmail.com

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010
MAZI M' AΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες του εξωτερικού, που σήμερα θεωρούνται ως οι πλουσιότεροι ομογενείς, ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαικης, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην πρόθεση του να βοηθήσει την χώρα μας αγοράζοντας ομόλογα... αλλά και στο τι πρέπει κατά την άποψη του να γίνει, για να σωθεί η Ελλάδα. Ο κ. Κώστας Μακρής θεωρείται ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας, καθώς διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια αλλά και ποδοσφαιρική ομάδα.

Γνωστός από την προεδρία του στην ομάδα της Παναχαϊκής, της οποίας τις μετοχές πούλησε στον γνωστό ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια, ο κ. Μακρής μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ξεκαθάρισε πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αλλά μονάχα υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. «Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα σωθεί η Ελλάδα τώρα. Πάντως, αν δεν γίνει κάτι, σίγουρα θα υπάρξει αντίκτυπος σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να σωθεί».

Ο κ. Μακρής εξηγεί ότι αν αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών θα ζητούσε τα «πόθεν έσχες» όλων των πλούσιων Ελλήνων επιχειρηματιών και βάσει αυτών θα τους φορολογούσε. «Θα ζητούσα το ‘‘πόθεν έσχες’’ των πλουσίων που ζουν στη χώρα και θα τους ζητούσα να πληρώσουν για να βοηθήσουν. Αν αυτοί οι Έλληνες πληρώσουν, τότε και εμείς στο εξωτερικό θα δούμε ότι υπάρχει μια θέληση από αυτούς, και έτσι και εμείς θα βοηθούσαμε.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω και να αγοράσω ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά πρώτα θέλω να δω και τους Έλληνες επιχειρηματίες να το κάνουν και όχι να περιμένουν από εμάς τους ομογενείς, που μας θυμούνται μονάχα όταν υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο μονάχα αν οι ίδιοι οι Έλληνες καταλάβουν ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Και δεν εννοώ τους απλούς πολίτες και τη μεσαία τάξη, αλλά όλους εκείνους τους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι θα πρέπει τώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν τη χώρα μας».

Ο κ. Μακρής είπε επίσης ότι θα ήθελε πολύ να μιλήσει γι’ αυτά τα θέματα στην κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία πριν από καιρό είχε συναντηθεί με ομογενείς στην Αμερική, αλλά ο ίδιος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Τέλος να θυμίσουμε πως ο Κώστας Μακρής υπέστη έντονη και πολλές φορές κακόβουλη κριτική, όχι κατ ανάγκη μόνο από δημοσιογράφους, ενώ λοιδορήθηκε πολλές φορές και αμφισβητήθηκε έντονα όταν πήρε την Παναχαικη στα χέρια του. Τελικά ίσως αυτή η πόλη δεν μπορεί να κρατήσει κοντά της τίποτα για το κοινό, παρά μόνο για το ιδιοτελές συμφέρον.

http://www.thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου